Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От днес и аз си имам откритие! Discovery 300TDi `98

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От днес и аз си имам откритие! Discovery 300TDi `98

Благодарско ма там не пише къде се намира номера на мотора, за да не го трия и аз със салфетки.
    А относно алармата не съм се изразил правилно - знаете че пичовете дето ги маркират колите искат да чуят как пищи тази пущина а не дали ти мигат мигачите като ти се заклучват вратите - това съм имал впредвид
    идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Първоначално публикуван от hotrod Преглед на мнение
      Благодарско ма там не пише къде се намира номера на мотора, за да не го трия и аз със салфетки.
      А относно алармата не съм се изразил правилно - знаете че пичовете дето ги маркират колите искат да чуят как пищи тази пущина а не дали ти мигат мигачите като ти се заклучват вратите - това съм имал впредвид
      За това - къде е набит на рамата - не знам.
      А за маркировачите - включваш от дистанционното, отваряш с ключа и алармата писва. Гаси се с дълго задържане на копчето за заключване/включване(на алармата).

Коментар

Ааа благодаря

Коментар

Моя № на двигателя още го тъсят КАТ.... ,гледах им сеира и си мълча,търсиха упорито но без резултат/ така си беше дошъл пишеше го и в документите ама да четат бе / и накрая в талона без № на двигателя така че....После чесаха главите как да го пишат, 5+2 или 6+1.....направиха племенен съвет и решеха 6+1....въоражи се с търпение, топли дрехи и храна....

п.п едната маркировка е под предния десен калник на рамата,за тази отзад не съм я търсил да я гледам
          Прикачени файлове
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито и от мен! И аз съм отскоро в "клуба".
            Благодаря много за ръководството на Диското.
            Приложимо е и за Диско 1, нали?

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            http://htftp.offroad-bulgaria.com/velio/

Папката се казва LR Discovery BG. Превод на книжката.

Коментар

Диско 1 има 2 версии, едната е до 94-та, другата от 94-та до 98-ма. Много от нещата са 1 към 1, но има и разлики, като разбира се основната е друг двигател, скорости и раздатка, както и купето е с различни фарове, предница, табло и т.н. Диско 2 е значително по-различно и разликите са много, ощчите неща са съвсем малко. Ти за коя година питаш...

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                Честито и от мен! И аз съм отскоро в "клуба".
                Благодаря много за ръководството на Диското.
                Приложимо е и за Диско 1, нали?
                Диско 1, 300tdi 1998г., автоматична скоростна кутия. В увода има писано за приложимостта на книжката към моделите.

Коментар

Номера на 300TDi се намира под помпата на климатика в самото начало на блока.
                  Иначе и аз днеска минах през каналите и сега само каране му е майката.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Диско 1, 300tdi 1998г., автоматична скоростна кутия. В увода има писано за приложимостта на книжката към моделите.
                    Твоето Диско с EDC ли е?
                    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                      Твоето Диско с EDC ли е?
                      Ако EDC е Electronic Diesel Control - мисля, че не.

Коментар

Благодаря много!!!

Машината влиза в бокса сряда и списъка с нещата за стягане е доста сериозен, иначе Росен Тодоров (поне ми даде визитка с това име) ми разгледа откритието и каза, че е идеално и много запазено, и си струва. Надявам се, че в Дару са готини и ще направят нещата както трябва, защото имам горчив опит с няколко официални сервиза- по конкретно София Франс Ауто- НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ЗА НИЩО НА СВЕТА, както и в Булвария.

Иначе с нетърпение чакам сряда, да ми оправят абсолютно всичко, да стане по- хубав от нов джипа и бегом към гората!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          Диско 1 има 2 версии, едната е до 94-та, другата от 94-та до 98-ма. Много от нещата са 1 към 1, но има и разлики, като разбира се основната е друг двигател, скорости и раздатка, както и купето е с различни фарове, предница, табло и т.н. Диско 2 е значително по-различно и разликите са много, ощчите неща са съвсем малко. Ти за коя година питаш...
                          Малко си противоречиш:

...Много от нещата са 1 към 1...общите неща са съвсем малко ...
                          Раздатката е една и съща. Има разлики и в мостове (бр. шлици на полуоските...) и окачване - щанги и др. Интериора е почти същия, при 300тди (за мен) таблото е подобрено и по-функционално. Екстериора е без разлики. При 200тди задните стопове са само горе (което е плюс), при 300 са долу, но могат да се качат горе. Фаровете са ралични, но маските са взаимозаменяеми, както и при Диско 2 между другото, където също има фейс-лифт. Дори съм виждал Диско 1 с предна маска и фарове от Диско 2.

Коментар

Е противоречиво много няма, за раздатката си знаех, че като не съм сигурен трябва да пропусна, но си казах, той Яро ще обади ако е така. Раликите не са много за 2-та модела диско 1, но не са и малко, макар и да не са съществени. Маската се получава с леки корекции, аз почти съм готов със това и ще заприличам на след 94-та година. Таблато на 200тди е по-ръбаво, но пък има много повече, местенца да оставяш това и онова. Няма да е зле да направим 1 сравнение наживо м/у 2те модификации, щото така никога няма да стане ясно. Ако ги има 1 до друго е много по нагледно. Аз диско 2 казвам на Диското след 98-ма, което си е Диско 2 принципно и там вече е доста по-друго. Не колкото с Диско 3, но все пак имат каде повече разлики...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              ...Аз диско 2 казвам на Диското след 98-ма, което си е Диско 2 принципно и там вече е доста по-друго...
                              И всички останали така... Именно затова, казаното от мен по-горе си остава вярно:

...Фаровете са ралични, но маските са взаимозаменяеми (бел.ред. - става дума за предните маски на 200 и 300tdi), както и при Диско 2 между другото, където също има фейс-лифт. Дори съм виждал Диско 1 с предна маска и фарове от Диско 2.

Коментар

Четох в 1 западен форум като търсих инфо за смяната на маската, че е напълно възможно, но малко по-трудно да се сложат последните фарове на диско 2 с лупи на 1-вото диско, с малко повече заигравка и там съветваха, че е по-смислено и си струва усилията повече, така че си прав да, доста сходни неща има...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X